Arşiv

RayHaber

OtonomHaber

Instagram

Saturday, June 10, 2017

Trende Bisiklet Taşımaları


Günümüz koşullarında çevreci, sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikletlerin kullanımının özendirilmesi amacıyla, talepleriniz doğrultusunda Teşebbüsümüz kent içi ve şehirler arası trenlerde yolcu yanında taşımaya kabul edilecek bisiklet taşıma kuralları ve uygulama esasları yeniden düzenlenmiştir.
Buna göre;
Banliyö Trenleri ve Marmaray trenlerinde;
-Pazar ve milli bayram günleri hariç diğer günlerde yolcu yoğun saatler (zirve saatler) olan 07.00-09.00 ila 16.00-20.00 saatleri dışında bisikletler trenlerde, yolcu beraberinde küçük el bagajı kabul edilerek, taşıma için ayrıca bir ücret alınmadan taşınacaktır.
-Yolcu yoğun saatlerde ise trenlere kesinlikle bisiklet kabul edilmeyecektir.
-Yolcu yoğunluğu olmayan pazar günlerinde ve milli bayramlarda gün boyunca bisikletler taşımaya kabul edilecektir.
-Bisikletler tüm vagonlara kabul edilecek ve varsa bisiklet taşıması için ayrılan boşluklarda veya ara boşluklarda yolcu geçişini engellemeyecek şekilde taşınması gerekmektedir.
-Yolcu başına sadece bir adet bisiklet taşınmasına izin verilmektedir.
-Asansörlerde, yürüyen merdivenlerde, trenlerde ve trenlere iniş binişlerde kendilerine ve/veya diğer yolculara verilecek her türlü zarar ve ziyandan bisiklet sahibi sorumludur.
-Turnike olan bölgelerde bisiklet geçişleri engelli turnikelerinden yapılacaktır.
-Bisikletlerin trene yükleme, trende muhafaza ve trenden indirme işlemleri bisiklet sahibi tarafından yapılacaktır.
-Tesebbüsümüze, kendilerine ve/veya diğer yolculara verilecek her türlü zarardan bisiklet sahibi sorumludur.
YHT`lerde;
-YHT`lerde el bagajları için ayrılmış bölmeye sığabilecek ölçüde katlanabilir bisikletler,yolcu yanında küçük el bagajı olarak kabul edilecek, yolcusu beraberinde ücretsiz taşınmaktadır.
– YHT`lerde katlanamayan bisikletlerin taşınmasına kesinlikle izin verilmemektedir.
Anahat ve Bölgesel Trenlerde;
Sadece tren teşkilatında furgon veya furgon bölmesi olan trenlerde, katlanamayan bisikletler yolcu yanında küçük el bagajı olarak kabul edilecek, ücretsiz taşınmaktadır.
-Teşkilatında furgon olmayan trenlerde, bagaj bölmesine sığabilecek ölçüde katlanabilir bisikletler, yolcu yanında küçük el bagajı olarak kabul edilecek, ücretsiz taşınmaktadır.
Bu trenlerde katlanamayan bisikletlerin taşınmasına kesinlikle izin verilmemektedir.
-Yolcu başına sadece bir adet bisiklet taşınmasına izin verilmektedir.
-Tren teşkilatında furgon veya furgon bölmesi olan trenlerde, katlanamayan bisikletlerin açık hali ile sığmasının mümkün olmadığı durumlarda tekerlerinin ve pedallarının sökülerek boyutunun yolcu tarafından küçültülmelidir.
-Tüm trenlerde, bisikletlerin trene yükleme, indirme işleri, trende muhafazası, yolculara rahatsızlık vermeyecek ve yolcu geçişlerini engellemeyecek ve emniyetli şekilde olması sağlanacaktır.
-Bisiklet sahipleri kendilerine ve/veya diğer yolculara verdiği her türlü zarardan sorumludur.
TCDD trenlerde bisiklet taşıma şart ve koşullaırnı değiştirme hakkını saklı tutar.

No comments:

LightBlog